За втора поредна година в деня на детето – Александра Арабаджиева и сдружение “Маринела” организират хипотерапия за малките пациенти със синдром на Даун. Инициативата “Полет с коне“ отново ще даде шанс на децата през летните месеци да бъдат с едни от най-интелигентните и грациозни животни.  Xипoтepaпиятa изпoлзва ĸoня и нeгoвитe движeния ĸaтo cтимyл зa oтĸлючвaнe нa ĸoмбинaция oт ceнзopни, мoтopни и нeвpoлoгични peaĸции, ĸoитo cпoмaгaт зa лeчeниe нa шиpoĸ cпeĸтъp oт диaгнoзи. Тази година освен деца със Синдром на Даун, в инициативата ще се включат и деца, страдащи от Детска церебрална парализа.  Алекс Арабаджиева в момента е селектирана за участие в престижното конно състезание в Сен Тропе, Франция, организирано от Анастасия Онасис, но за инициативата „Полет с коне“ тя сподели, че“ връзката между коня и децата е много силна,защото тези животни са изключително умни и чувствителни и винаги усещат настроенията на хората. За мен е изключително важно отново  да помогна на децата да се почувстват по-добре здравословно и да предизвикам в тях положителни емоции от срещата им с конете.“

Основен партньор на инициaтивaтa „Πoлeт c ĸoнe“ е единственият терапевт в България, който има международен сертификат за практикуване на хипотерапия – Beceлинa Фeлдмaн.

– 

петък, 01 юни 2018 / Публикувано в ХОТЕЛ МАРИНЕЛА СОФИЯ

Най-новият проект на Мария Бонева  и модната телевизия на България Code Fashion TV – салонът за красота Code Beauty бе официално открит в присъствието на най-красивите жени в България – Ивайла Бакалова, Жени Калканджива, Наталия Гуркова, Петя Велкова. Мария Бонева и Елена Кристиано – партньор на модния център и представител на американския бранд „Lanza“  посрещаха гостите с думите: „Ние знаем какво искат жените. Те искат да бъдат красиви. Code Beauty ще се погрижи за очарованието и перфектния външен вид на всеки един от вас.“

В изисканата атмосфера на Японската градина в хотел „Маринела“  беше представен екипът на Code Beauty – млади, креативни и с много опит зад гърба си, те ще се грижат за красотата на столичния елит. Топ коафорът  Джордж Тодоров, гримьорът на звездите Георги Русев, топ маникюристът Мариана Постолова и коафьорът Елица Стойнова ще превърнат всяка една дама в истинска принцеса. Разбира се, че и мъжете ще могат да разчитат на майсторските умения,така че да бъдат в крак със световните модни тенденции във фризурата. 

 Очарователната поп певица Веси Бонева и музикантът Светлин Къслев забавляваха изисканата публика с най-новите си музикални парчета.

Гурме хапки по специални български рецепти приготвени за случая от ресторант Bulgar очароваха гостите. Бяло и черно беше дрескода  на вечерта, като над 200 души уважиха откриването на новото светско място за красота.

В стилни черно-бели тоалети  дойдоха бизнес дамите  Дима Атанасова, Вили Боршукова, Ваня Тошева, Мая Косева, Албена Александрова, Анелия Петкова, и Биляна Бързакова. Топ дизайнерите София Борисова, Евгения Борисова, Жана Жекова и Биляна Йотовска също подкрепиха новият проект.

Стилистката на звездите Ива Атанасова, певицата Цвети Радойчева и Азис, топ моделът Анна-Мария Чернева, Христо Сираков и Любен Дилов, които бяха в компанията на най-красивите плеймейтки, също бяха част от вълнуващото събитие. Лицето на Code Beauty – топ моделът Велина Узунова с грация и чар презентираше най-новото шампанско Cloudem.

Code Beauty – кодът на вашата красота.

понеделник, 14 май 2018 / Публикувано в КАРИЕРНИ НОВИНИ, ЛИЦАТА НА ВИКТОРИЯ ГРУП

Тази седмица ви представяме Анна Сергеева – Тодорова, Генерален Мениджър на четиризвездният хотел Марица Пловдив!

Анна Сергеева- Тодорова започва през 1998 г. на длъжност касиер в хотел „Марица“ и само за няколко години успява да се наложи, като ценен и лоялен служител в компанията. През 2004 г. тя става негов управител и от тогава успешно управлява и се грижи за имиджа на хотел „Марица“, превърнал се в емблема на град Пловдив.

понеделник, 30 април 2018 / Публикувано в ХОТЕЛ МАРИНЕЛА СОФИЯ

Двама млади и много опитни готвачи са в основата на кулинарното изкушение, което предлага българският ресторант Bulgar в хотел „Маринела“. Георги Бойковски и Николай Петров влизат в кухнята,за да възвърнат позабравените български вкусове и рецепти. Идеята Bulgar ги събира в тандем с предизвикателството да направят нов прочит на българската кухня. Те са твърдо решени да покажат на света, че има продукти с които може да се гордеем и че нашите традиции и рецепти са достатъчно стойностни и по нищо не отстъпват на световното кулинарно изкуство. Тук всяко ястие има своя история и български акцент. Красивата презентация и невероятният вкус на поднесеното ястие очарова дегустаторите на новото меню на ресторант Bulgar. Две вечери приятели и почитатели на българската кухня, сред които посланика на Индонезия в България – Астари Расджид, Любен Дилов–син, Андрей Арнаудов,проф.Мария Славова, Петя Раева, Кристина Димитрова и агент Тенев, опитаха от кулинарните изкушения. В кухнята рецептите по които се готви имат за цел да те пренесат в детството. За това най-голямото предизвикателство пред двамата топ готвачи е намирането на продукти близки до вкусовите качества от кухнята на баба. Поднесени по елегантен начин в съчетание с дизайнерският интериор,изцяло направен от естествени материали- дърво,камък и кожа в ресторант Bulgar може да опитате пъстърва по лопушански,родопска кавърма,октопод поснесен с плосък попски боб от Куртово Конаре,скариди с мастика, чушки и пушено краве сирене или калмари с пържени краставици и брънза от родопски кашкавал. Пътят на подготовката е дълъг, за да намерят точните продукти за реализиране на уникалните рецепти собствениците на ресторанта търсят малките производители в България от които купуват прясното каракачанско месо, мляко и сирене. Концептуалният главен готвач Георги Бойковски и неговата дясна ръка Николай Петров превръщат храната в изкуство. И двамата са работили за световни ресторанти от които са научили основни техники и рецепти,но най-важното за тях е философията, а тя е да представят традиционни български ястия в модерен авторски вариант.

Като лице на Slow food  на Георги Бойковски му предстои да приготви осем степенно меню от българската национална кухня с основен акцент каракачанска овца в Норвегия, а в Европейският парламент в Брюксел ще презентира българското кисело мляко.

Ако искате да си доставите истинско кулинарно изживяване изберете ресторант Bulgar .

Телефон за резервации: + 359  877745555

 

 

НАГОРЕ
X