Политика “Зелена Ябълка” и мерки срещу Covid-19 | Хотел Маринела

Зелена политика

Скъпи гости,

Безопасността и сигурността на нашите гости и служители остава най-големият ни приоритет.

Правим всичко възможно, за да гарантираме Вашата безопасност при пътуване и да осигурим максимална гъвкавост, докато ситуацията около новия коронавирус (COVID-19) продължава да се развива.

Основната цел винаги е била да Ви предоставяме най-доброто. За да продължим да го правим, използвахме времето, през което не сме заедно, за да актуализираме и надградим нашите стандарти за почистване, така, че да отговарят на нашия основен фокус – здравето и безопасността на нашите гости и служители.

Целият екип на хотела и всички отдели се обединиха и работят по създаването на най-новата ни Политика „Зелена Ябълка”. Ето и част от мерките в нея:

Здравословни алтернативи

Внедряване на здравословни алтернативи към всички наши продукти, защото първата и най-важна стъпка за да се предпазим е да се грижим за здравето си ( сутрешна детокс напитка, вечерна ябълка и др.)

Дезинфектанти за ръце 

На всеки вход на хотела гостите имат достъп до хигиенна станция, съдържаща дозатори с дезинфектант за ръце. Хигиенни станции са разположени на всяко бюро за регистрация, банки на пиколи и консиерж, във всяка една зала, както и до асансьорите.

Обществени пространства

Увеличихме многократно честотата на почистване и дезинфекция, стартирайки още от входа на хотела и преминавайки през всички общи пространства и зони с висока натовареност. Почистваме всички повърхности с професионални и препоръчани почистващи препарати.

Социално дистанциране

Табели и маркировка в общите пространства, помагат на гостите и напомнят да се спазва дистанция.

Стаи за гости

В стаите сме надградили протоколите ни за цялостно почистване. Във всяка стая на разположение на гостите са дезинфектант, индивидуални ръкавици и маски. При пристигане всеки гост ще бъде попитан какви са личните му предпочитания относно почистването на стаята и взаимодействието с колегите от отдел Домакинство.

Увеличихме многократно честотата на почистване и дезинфекция на всички меки мебели и повърхности в помещението, напр. телефон, лампи, контакти, орнаменти и др.

Пране и спално бельо се перат при достатъчно високи температури, за да се гарантира стерилизация. При пране използваме сертифициран антибактериален дезинфектант за текстил.

Служителите на Хотел Маринела

Всички служители на Хотел Маринела носят предпазни лични средства и са преминали през обучения свързани с безопасност. Следва се стриктна процедура за носене и работа с лични предпазни средства. Всчики служители са информирани относно спазването на социална дистанция и действия при съмнение за болен гост или служител.

Нови технологии за почистване

Внедрихме подобрени технологии за почистване, включително електростатични пръскачки с дезинфектант за саниране на повърхности и предмети на територията на целия хотел.

 Продължаваме да следим постоянно променящата се ситуация, както и препоръките на Световната здравна организация и на българското Министерство на здравеопазването и съответно продължаваме да актуализираме стандартите за хигиена.