Андрей Стоилов има зад гърба си над 22 години стаж, всичките – само в градски хотели. На 18, преди да влезе в казармата, половин година работи в ресторант „Баварска къща“, където по неговите думи има късмета да бъде управляван от готвач от Германия. Той му показва неща, които Андрей Стоилов помни и до днес: да броиш, да мериш точно, да бъдеш внимателен, прецизен, да пробваш. Следва кариера в четири софийски хотела: „Амбасадор“, „Хилтън“, „Метрополитън“ и „Кемпински хотел Зографски“. В момента Андрей Стоилов е главен готвач и F&B мениджър (мениджър „Храни и напитки“) на хотел „Маринела“ и „Виктория груп ВМ“. Стоилов е председател и на Българската асоциация на професионалните готвачи. Той също е и един от тримата членове на борда на журито в тазгодишното издание на конкурса „Ресторант на годината „Бакхус“, Acqua Panna & San Pellegrino“.
Прочетете цялото интервю тук